Сортирай по Добавен Категория Показване на
Качени: 32285   Свалени: 64273

Градски паркове - маркетингово проучване

  mims93 @ 2012-02-25 15:57:06

ПУ „Паисий Хилендарски”
Филиал Смолян


РЕФЕРАТ


по
Учебна практика Маркетивгови проучвания


на тема:
Градски паркове
Изготвил: Проверил:
Ирина Башева ст. ас. М. Шиблова
Сп. Маркетинг РО
Фак.№083414, 3 курс


2011г.
Съдържание

Въведение...............................................................................................................3стр.
Първа глава.............................................................................................................4стр.
1. Възникване и развитие през годините на градските паркове........................4стр.
1.1. Градинско-парково строителство в България при социализма.................4стр.
1.2. Развитие на парковото строителство в България след освобождението...................................................................................................10стр.
2.Видове паркове..................................................................................................14стр.
2.1. Според местоположение, функции и размери...........................................14стр.
2.2. Според стила.................................................................................................16стр.
2.3. Според дизайна.............................................................................................16стр.
Библиографски бележки към глава първа.........................................................18стр.
Втора глава...........................................................................................................19стр.
3. Съвременни тенденци в развитието на градските паркове..........................19стр.
3.1. Характерни особенности на някои градски паркове.................................19стр.
3.2. Значени на градските паркове.....................................................................28стр.
3.3. Начини за създаване на обществен интерес към зелените площи...........29стр. Библиографски бележки към глава втора..........................................................31стр. Заключение...........................................................................................................32стр.
Използвана литература........................................................................................33стр.
Въведение
Парка е простор за душата. Градът на светлината е и град на зеленината – с богата премяна от паркове и градини, където хората почиват и се ободряват.
Целта на реферата е да ни покаже колко значими за нас са градските паркове и какво е тяхното влияние върху нашето физическо и духовно състояние. Едва ли има нещо чудно в това, че природата ни действа възстановяващо. В крайна сметка нашето племе се е зародило не сред сгурия и бетон, а сред девствени гори и тревисти равнини. Ушите ни са създадени не за пронизителния вой на сирените, а за тихото драскане на лапите на хищници и свистенето на вятъра, което предупреждава за наближаваща буря. Очите ни са се развили, за да различават не монотонните сиви оттенъци на градския пеизаж, а меките нюанси на златистото, маслинено зеленото и бордото, присъщи на зрелите плодове и крехките листа; мозъкът ни е възникнал, за да възнаграждава тези усилия на сетивата ни с наситено усещане за удоволствие. Дали за това хората влагат толкова старание в преобразяването на мъртвите градски пространства и запуснатите площи в изпълнини със зеленина и живот места?
Тагове: Градски паркове , маркетингово проучване

Сваляния: 2

Преди да свалите реферат, моля качете СВОЯ РЕАЛНА СНИМКА!

Нагорни карабах

Нагорни карабах е един истински и наболял конфликт който и в наши дни е актуалрн и не оспява да намери своето решение повече от сто години

История, География, 13 December 2017 12:12

Микробиология

ТЕМА 1 : ПРЕДМЕТ И ЗАДАЧИ НА МЕДИЦИНСКАТА МИКРОБИОЛОГИЯ Микробиологита е самостоятелна биологична наука за живота , развитието и значението на най-малките...

Други, 21 November 2017 17:05

План-конспект по Музика

План-конспект по Музика за втора група, съдържа: Образователно направление, Ядро, Тема, Цел, Задачи, Методи, Подвижни игри, Ход на ситуацията

Педагогика, 2 August 2015 20:08

Синхронно мултиплексиране

Рефератът е предназначен за ученици по специалност "Телекомуникационни системи". Общото използване на съобщителната среда се извършва в режим на разделяне...

Други, 24 March 2015 21:09

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И РЕШЕНИЯ ПРЕД ИНТЕРНЕТ-ТЪРГОВИЯТА

Една от най-често допусканите от корпорациите грешки се състои в под¬ценяване на действителните предизвикателства, пред които се изправя внед¬ряването на...

Други, 10 September 2014 11:11Какво се търси днес?


World,   принадлежи,   тръговия,   обучението,   POINT,   сила,   Fran,   ИКОНОМИЧЕСКИ,   Конструкто,   великотърн,   himself,   персоналните,   родовия,   алгоритми.,   картина,   въп,   дървесни,   Движеща сила в Илиада,   Движеща,   Илиада,   думите,   беден,   съотношения,   Бъдеще,   USB,   Потребности,   Минимални,   Анатомично,   ese,   поставени,